

















































یكی از عادتهای خوب مردم فرانسه خوردن سوپ رقیق قبل از وعده غذای اصلی است...
آنها اعتقاد دارند با این كار دستگاه گوارش آمادگی دریافت موادغذایی دیگر را پیدا میكند. درواقع سوپ جزو غذاهایی است كه به عنوان یك غذای سالم، ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن را به مقدار قابلتوجهی تامین میكند...
در ماه رمضان نیز خوردن سوپ و آش مرسوم است اما اغلب خانوادهها از خوردن آش در وعده افطاری چندان استقبال نمیكنند با این استدلال كه آش سنگین است و مشكلات گوارشی به وجود میآورد. درواقع هضم آشهایی كه مواد تشكیلدهنده آنها غلات، حبوبات و رشته است مانند سوپ نیست و باعث میشود كه احساس سیری زودرس به فرد دست بدهد و حالت نفخ پیدا كند.
وجود دو نوع قند رافینوز و استاکیوز و ممانعتكنندههای آنزیمی در حبوبات باعث اختلال در هضم غذا و نفاخبودن آن میشود. بنابراین توصیه میشود هنگام افطار ابتدا نوشیدنی گرم بنوشید و در طول روزهداری تامین مایعات مورد نیاز بدن از طریق نوشیدن مایعات گرم مثل چای همراه با یكی دو عدد خرما بسیار اهمیت دارد.
با توجه به اینكه از فاصله سحر تا افطار، فرد از خوردن و نوشیدن امتناع میكند، مصرف غذاهایی چون سوپ از نظر فیزیولوژیك به نیازهای اولیه بدن پاسخ میدهد. محتویات یك سوپ ایدهآل برای افطار، سوپی است كه حاوی گوشت (مرغ یا تكههای گوشت) و غلات (گندم و جو) باشد. اگرچه مصرف آشها به دلیل نفاخبودنشان در وعده افطار توصیه نمیشود اما در صورت تمایل به مصرف آش بهتر است آن را به جای شام میل کنید. در ضمن، چون جویدن غذا باعث تنظیم حركات دستگاه گوارش و ترشح آنزیم گوارشی میشود و مصرف غذاهای مایع مانند سوپ و آش نیازی به جویدن ندارد (به خصوص در آش)، عدم جویدن غذا مانع از ترشح آنزیم گوارشی و هضم مواد پروتئینی و كربوهیدراتها میشود.
