

















































به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس در وبلاگ سرباز صفر جنگ نرم آمده است: در اینکه سگ امروزه کاراییهای مختلفی میتواند داشته باشد و به طور کلی حیوان مفیدی است که از دیرباز کمک کار انسان بوده است شکی نیست اما به راستی چرا در غرب و فرهنگ غربی و متأسفانه گاهی در کشور ما امروزه جای دوستان و خانواده و انسانها را در کنار بسیاری گرفته است تا جاییکه بعضی سگهای خود را از اعضای خانوادهشان بیشتر دوست دارند.
*انس با سگ نشانه چیست؟
آنچه مشخص است حیوان، حیوان است و هر طور که با او رفتار کنی ظاهراً اعتراضی ندارد و چه بسا وجود دارند انسانهای کج رفتار و بدخو که آنها هم میتوانند جدا از انسانها رفیقی برای خودشان مثلاً از جنس سگ بیابند.
بسیاری از افرادی که دور از تعالیم روح بخش دینی هستند برای پر کردن خلأهای عاطفی خود رو به همزیستی با حیوانات و از جمله سگ میآورند؛ ولی مطمئناً این جایگزین خوبی برای دوستی و مهرورزی با خانواده و دوستان نیست و چه بسا مشکلات روانی و عاطفی این افراد از این رهگذر نیز مرتفع نشود.
بیماریهای روحی و روانی امروز از فراگیرترین بیماریهاست تا حدی که به عنوان بیماری قرن از آنها یاد میشود؛ افسردگی، اضطراب و استرس عمده مشکل اکثر افرادی است که از گوهر دین که انس با معنویت و خداست دورند.
امروزه در سبک زندگی غربی، سگ نقش پررنگی را داراست تا آنجایی که نه به عنوان یک حیوان مفید بلکه به عنوان یک دوست و همدم خوب مطرح است و هر انسان عاقلی که واقف به ظرایف عاطفی بشر و زندگی بشری است بر این مطلب اذعان خواهد داشت که این یک آسیب عاطفی و روانی و اجتماعی برای بشر امروز است و مطمئناً این آسیب زاییده دوری او از دین و سبک زندگی دینی است.
کلیتی از دیدگاه دین در باب سگ:
1- در باب نجاست سگ در دین اسلام که با ادله فراوان ثابت میشود، هیچ شک و شبههای نیست؛ در روایتی در کتاب معتبر وسائل الشیعه آمده است:
انّ الله تعالى لم یخلق خلقاً أنجس من الکلب (وسائل الشیعة، ج1، ص: 220 روایت 560 و همان ج1، ص: 228 روایت 578 )؛ خداوند هیج مخلوقی را نجستر از سگ نیافرید.
2- استفاده و خرید و فروش سگ برای اموری عقلایی مانند نگهبانی، شکار، جرمیابی، نجات، امور طبی و پزشکی جایز است و صدمه به آنان ضمان آور و مستوجب پرداخت خسارت است و حتی نفقه آن مانند تأمین خوراک و درمان آن بر مالک واجب است.
3- استفاده از سگ برای خوردن حرام مسلم است.
4- استفاده از پوست و موی آن در لباس جایز نیست و موجب بطلان نماز میشود.
5- تماس و نگهداری هرگونه سگ در خانه کراهت شدید دارد؛ در مورد سگ نگهبان و شکار درصورتی که در مکان جداگانهای در منزل نگهداری شود مکروه نیست و ضمن آنکه خرید و فروش سگ غیر از مواردی که در بالا گفته شد جایز نبوده و پول حاصل از آن حرام است.
6- صدمه زدن و کشتن سگ اگر موذی و آسیب رسان نباشد حرام است.
7- دادن غذا و آب به همه حیوانات و از جمله انواع سگ مستحب و صدقه محسوب میشود و موجب خشنودی خداوند و عبادت است.
*نجاست سگ و بیماری های جسمی
یکی از چیزهایی که علم در مورد مضرات نگهداری سگ و تماس با او بدان رسیده آن است که در روده سگ کٍرم کوچکی به طول 4 میلیمتر به نام "تینیا ایکینوسکوس" است؛ وقتی از سگ مدفوع بیرون میآید، تخمهای زیادی از این کرم همراه مدفوع بیرون میآید و به اطراف مقعد سگ میچسبد.
سگ به وسیله زبانش آن تخمها را به قسمتهای دیگر بدنش منتقل کرده و همه جا را آلوده میکند؛ اگر یکی از این تخمها به معده انسان وارد شود، مرضهای گوناگونی تولید میکند که احیاناً منجر به مرگ میشود.
سخن آخر
محبت و انس سرمایهای است که خداوند مهربان برای زندگی آن را به انسان بخشیده است و انسان باید آن را برای آنهایی خرج کند که میتوانند بهترین نقش را در رشد و تعالی او داشته باشند و سبک زندگی دینی به ما میآموزد؛ آرامشی که مغز سعادت است در همبستگی عاطفی یک خانواده نهفته است که در مسیر عمل به و وظیفه و اخلاق دینی به دست میآید.
